Churp Churp

TOLONG CLICK!!!

Sunday, December 23, 2012

Jalan-jalan ke Kota Singa

Assalammualaikum...

Kenangan percutian KakLang dan keluarga ke Singapura ni dah seminggu berlalu.  Baru hari ni KakLang berkesempatan nak berkongsi dengan semua.  Macam-macam perkara berlaku dalam seminggu ni dan yang paling sadis, Kaklang jatuh tersembam dalam bilik air kat rumah, bertanda jugaklah dahi KakLang ni sebab terhantuk kat baldi dalam bilik air, sampai pecah baldi tu.   Berpinar mata kiri KakLang akibat dari hantukkan tu.  Nasib tak cedera teruk, Alhamdulillah... masih diberi peluang untuk merubah diri menjadi Hamba yang lebih baik oleh Pencipta, Allah SWT.

Percutian kali ni turut disertai oleh Famili in laws KakLang. Kami bertolak ke Johor pada pagi Jumaat yg penuh barakah, dan alhamdulillah perjalanan kami dari Shah Alam ke Johor berjalan dengan lancar dan kami selamat sampai ke hotel penginapan lebih kurang pada pukul 3:30 petang.  Kami memilih M-Suite Hotel di Lido tak jauh dari Danga Bay sebagai tempat bersemayam kami hingga hari Ahad. Jom jengah suasana bilik KakLang, Boss dan anak-anak.

Tempat untuk anak-anak beradu

Ruang Tamu/Menonton TV (Along dan Puteri Bongsu sdg melepak)

Bilik KakLang & En Boss


Dapur- kat sini boleh memasak sbb disediakan dapur electrik

Pandangan dari ruang tamu ke bilik anak-anak

KakLang and famili berpuashati dengan bilik yang disediakan, sangat-sangat selesa bagi kami sekeluarga.  Selepas check-in dan membersihkan diri, kami dan seluruh keluarga boss yang turut serta, keluar makan...maklumlah dah lewat petang masih tak makan nasi, laporr wehh.  Kami ke Restoran Singgah Selalu, tak jauh dari hotel utk jamak makan tengahari dan makan malam.

Restoran Singgah Selalu
Wajah Kelaparan

Wajah gembira bila dapat makan (siput sedut tu...)

Yes, akhirnya kita bertemu jua wahai sang nasi....

KakLang, muka mintak nasi....
Balik dari makan, SIL ajak beli makanan ringan utk bekalan esok.  Lepas shopping ala kadar, kami balik bilik untuk berehat... esok agenda kami bermula awal pagi. 

Nanti kita sambung citer KakLang and famili ke Singapore yer.......


No comments:

Post a Comment