Churp Churp

TOLONG CLICK!!!

Tuesday, October 22, 2013

Kesimpulannya......

Assalammualaikum....

Alolo... kemana jer lah k.lang menghilangkan.
Lama sungguh blog ni sepi...
Walaupun sebenarnya, k.lang tetap di sini...tak kemana2 pun..
Apa cerita?
Kesimpulan bagi bulan2 yang sunyi di blog k.lang ni adalah;

Pertama,
Raya AidilAdha aritu, k.lang beraya di kampung enche sebab enche buat korban tahun ni.
Huh...melambong naik harga satu bahagian lembu, klu tahun lepas tak sampai rm400,
tahun ni... terus naik rm450.

Suasana raya, cam biasa jer...
ke sana sehari seblm raya, ikut Terengganu
dan balik pada raya kedua....ikut Gua Musang
Balik...cam biasalah...bekalan buah yang dipetik sendiri oleh enche
Cili api mak mentua, seplastik k.lang petik...
Bukan tak boleh beli, tapi geram tengok cili gemuk2 kat pokok tu...
Ada juga bawak balik ketupat palas...

Yang membuatkan hati k.lang berbunga-bunga anak bujang kedua, Si Putera Tengah k.lang cuti seminggu.
Rindu wehhh.....anak kan,
baru 12 tahun.... dah berjauhan..
Tapi hati k.lang harus tabah, anak bukan kemana...
Berpisah demi mencari ilmu...

Baru jer hantar dia balik ke Madrasahnya ari ahad baru ni...
Insha Allah, ada jodoh 2 minggu lagi kita jumpa yer...

Kedua,
Balik sini, sempat singgah rumah nenek Gombak
Anak-anak happy jer...
Tambah nenek ikut jer apa kehendak cucu
Rendang sedap mak ada lagi, k.lang pun bersantaplah tak sedar diri...
Sedap wey....klu tak takkanlah officemates adik k.lang dok minta2
K.lang try masak macam mak buat...tak jadiii....
Ada lari sikit rasanya.....kick tu tak ade...

Ketiga,
Si Puteri Bongsu..
Isnin...sambung periksa
Yang tergendala dek cuti raya...
Mama: Hari ni periksa macam mana?
Adik: Okay jer..
Ok..kita tengok keputusannya...lagi seminggu dua...

Keempat,
Along, Si Putera Sulong,
Anak istimewa, bukan semua orang ada
K.lang dipilih pegang amanah ni...
Walaupun berat, insha allah ikhlas menerima.

Baru lepas berKarnival Renang...
Alhamdulillah dapatlah 2 pingat...
Satu emas dan satu gangsa...
Mama: Along ada menang tak? Dapat hadiah?
Along: Ada, ada dua...
Mama: Wah..bagusnya
Along.....sengih tanda suka...

Sekarang ni dah masuk musim sibuk enche, kerja masuk laju....
Berbaris nak di siapkan....
Kesian...nak membantu tak berdaya...
Kerja dengan nombor bukan yang k.lang suka.
Maaf yer, kira mengira slow macam kura-kura
Nak nescafe kawkaw satu, anytime k.lang sedia

Oklah, sayang2 semua.
Kita jumpa lagi
Saling berdoa moga,
Allah berikan kita kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki hendaknya..
Ameen....







No comments:

Post a Comment